Locuri de munca ce implica sport si te mentin sanatos

descărcare (2)

Statisticile arata ca foarte multe dintre bolile momentului sunt dezvoltate din cauza sedentarismului. Locurile de munca ale prezentului implica foarte mult stat pe scaun, ceea ce poate duce la dezvoltarea problemelor de spate, la obezitate si la o multime de alte probleme.

Daca vrei sa fii sanatos si iti doresti sa iti schimbi locul de munca, ai putea sa iei in considerare o varianta prin care sa poti face sport chiar atunci cand lucrezi. Exista cateva optiuni cat se poate de interesante:

  1. Livrator pe bicicleta. Poti livra pizza si mancare sau alte produse, mergand prin tot orasul pe bicicleta. Este, intr-adevar, destul de riscant, mai ales daca este un oras mare, insa in acelasi timp iti aduce o doza serioasa de miscare si iti ofera o multime de alte avantaje.
  2. Salvamar. pe timpul verii, acest loc de munca iti ofera sansa de a face foarte mult sport. Salvamarii sunt tot timpul pregatiti din punct de vedere fizic, inoata mult si in timp ce muncesc se relaxeaza observand tot ceea ce este in  jurul lor.
  3. Antrenor de fitness. Un alt job care iti permite sa faci foarte mult sport este cel de antrenor de fitness. Nu este chiar atat de greu sa obtii pregatirea pentru un astfel de loc de munca, iar rezultatele sunt incredibile. Majoritatea antrenorilor de fitness au un corp de invidiat si pe langa asta, reusesc sa se mentina sanatosi.
  4. Profesor de sport. Chiar si meseria de profesor de sport intr-o scoala sau intr-un liceu poate sa implice miscare si te poate ajuta sa ramai sanatos.

Daca niciunul dintre aceste joburi nu te incanta sau pur si simplu nu este pentru tine, este bine sa te asiguri ca te mentii sanatos in timp ce lucrezi. Daca lucrezi la birou incearca sa te ridici de pe scaun cel putin o data la jumatate de ora si sa faci cativa pasi. Acest lucru te va ajuta sa te dezmortesti si sa iti limpezesti mintea. De asemenea, este bine sa iti faci un abonament la o sala de sport unde sa mergi sa te relaxezi dupa fiecare zi de munca.

Este bine sa incerci sa imbini, pe cat posibil, locul de munca cu miscarea. Marea problema in societatea noastra este lipsa miscarii, iar un loc de munca in care pot fi obtinute cateva momente de sport poate sa fie mai mult decat apreciat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *