Vrei sa ai un corp de invidiat si peste 20 de ani? Foloseste cosmetice naturale!

banana

Cosmeticele sunt extrem de atractive pentru orice femeie. Iti poti petrece ore in sir cautand cele mai moderne si mai interesante solutii de frumusete si cu putin talent si pregatire, poti obtine schimbari incredibile ale fizionomiei. Cu toate astea, in momentul in care cumperi cosmetice trebuie sa te asiguri ca acestea nu au un impact negativ asupra pielii tale pe termen lung. Avand asta in vedere, categoria de cosmetice naturale este din ce in ce mai populara.

Care sunt principalele avantaje ale cosmeticelor naturale?

  • Nu contin parabeni, conservanti sintetici sau sulfati, ceea ce inseamna ca sunt cat se poate de blande cu pielea ta;
  • Ofera o ingrijire corecta si pot sa hraneasca pielea;
  • Pot fi obtinute si acasa, prin amestecul diverselor ingrediente alimentare.

Piata de cosmetice naturale este atat de dezvoltata incat exista chiar si variante vegane sau vegetariene, care promit ca nu au fost testate pe animale si nu au o prvenienta animala.

Cosmeticele naturale sunt realizate doar din fructe, legume si plante?

NU! Acestea pot fi realizate si din minerale, cu simpla conditie ca ingredientele folosite sa nu fie prelucrate in laborator. Un fond de ten mineral, spre exemplu, poate sa contina o multime de substante utile pielii si sa aiba o eficienta incredibil de mare din punct de vedere estetic.

Ce trebuie sa ai in vedere in momentul in care achizitionezi cosmetice naturale?

  • Trebuie sa tii cont de tipul de produs si de zona careia ii este destinat. Gasesti o multime de variante de cosmetice naturale destinate dintilor, zonelor intime, parului sau pielii.
  • Trebuie sa analizezi certificatele si standardele. Multe dintre cosmeticele naturale din magazine nu sunt 100% naturale, iar acest lucru este cauzat de  o legislatie destul de deficitara in acest sens. Tocmai de aceea, trebuie sa cunosti cele mai importante standarde. Acestea sunt EcoCert, EcoLabel, CEE< Cosmos sau Fair Trade. Certificarile sunt o dovada de calitate, insa un produs certificat poate sa fie considerabil mai scump, in conditiile in care obtinerea unei certificari se face destul de greu.
  • Trebuie sa cauti ingredientele care ar putea sa iti cauzeze probleme. Daca suferi de diverse alergii la anumite ingrediente, este bine sa te uiti cu atentie pe eticheta si le gasesti. pe langa ingredientele alergenice exista si o serie de ingrediente ce nu sunt tocmai naturale si sunt daunatoare. Amintim de propylene glycol, DEA, MEA sau Petroleum. Daca te intrebi ce cauta astfel de ingrediente intr-un cosmetic natural, raspunsul este simplu: certificarile nu asigura decat faptul ca un anumit produs contine un anumit procent de ingrediente naturale. Majoritatea certificarilor amintite mai sus garanteaza minim 95% ingrediente naturale.

Nu este tocmai usor sa achizitionezi cosmetice naturale, care sa fie si foarte eficiente, insa merita din plin sa investesti timp si bani in astfel de achizitii, deoarece aceste cosmetice naturale pot sa iti pastreze tineretea pentru foarte mult timp.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *