Aurul, metalul unui corp sanatos

aur medi

Suntem obisnuiti sa descoperim aurul in bratari, inele si alte bijuterii valoroase, insa acesta este folosit in foarte multe domenii, medicina fiind unul dintre cele mai populare. Puritatea acestui metal pretios il face extrem de valoros pentru santatea umana, iar dovada valorii este folosirea inca din cele mai vechi timpuri pentru terapii, medicamente si leacuri.

Aurul, utilizat in medicina de-a lungul intregii istorii

Alchimistii din trecut erau ferm convinsi ca aurul este un adevarat panaceu, iar dovezile erau acolo:

  • Este un material care nu oxideaza si nu se modifica sub actiunea acizilor;
  • Nu se topeste decat la temperaturi de peste 1000 de grade Celsius;
  • Protejeaza impotriva radiatiilor solare;
  • Ajuta la vindecarea artritei, reumatismului si chiar la ameliorarea cancerului;
  • Este extrem de util in stomatologie.

De-a lungul vremii, metalul a fost folosit pentru compozitia unui numar destul de mare de medicamente, iar utilizarea sa in medicina a primit si o denumire: crisoterapie. Egiptenii, spre exemplu, il foloseau sub forma de praf, pe care il adaugau in apa pentru a o purifica. Considerau ca apa cu praf de aur ajuta la intinerire.

Astazi, este folosit pentru tratarea dependentei de alcool, nicotina si carbohidrati, dar si pentru tratarea unor afectiuni ale sistemului circulator, hemoroizi, infarct sau hipertensiune. Chiar si lupta cu cancerul contine aur in povestea sa, particulele de metal pretios introduse in tumare ajutand la distrugerea acesteia.

Cum se poate consuma aur, altcumva decat in pastile?

Nu trebuie sa fie direct legat de medicina pentru a fi extrem de sanatos. Aurul se poate consuma si in alimentatie si in frumusete, iar vestea buna este ca nu este chiar atat de scump sa consumi prajituri cu aur, spre exemplu. In alimente poate sa fie intalnit sub forma de E175, aditiv alimentar. De asemenea, poate sa fie intalnit sub forma de praf sau foite, estetice pentru prajituri si dulciuri si sanatoase pentru organism.

Nu orice tip de aur poate sa fie folosit in alimentatie, insa, ci doar cel cu puritate de minim 22 de carate. Pentru cosmetica se foloseste aur de 24 de carate, care se absoarbe foarte bine in piele.

Multi cred ca simpla purtare a aurului, in fiecare zi, poate sa fie benefica pentru sanatate. Daca ideea unei bijuterii standard nu te incanta, cei de la Diamodis reusesc sa produca tot felul de accesorii de aur personalizate, asadar, orice iti doresti, se poate face si iti poate aduce o viata putin mai sanatoasa, sau cel putin, mai bogata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *