De ce antrenamentul tau este ineficient? 4 motive

099c8c0db1239a7236327457062ed4f9

Daca ai inceput deja sa practici un sport si vrei sa te tii de el pentru a te mentine in forma si pentru a ajunge la o silueta de vis dar iti lipseste motivatia si simti ca faci aceste lucruri in van? Nu stii din ce cauza ajungi uneori la esec?

099c8c0db1239a7236327457062ed4f9

Cel mai bun sfat- inainte de toate ar trebui sa incerci sa imbini sportul cu nutritia. Dar iata cateva piste care ar putea sa te faca sa intelegi de ce programul de antrenament sau sportul de care te-ai apucat nu mai functioneaza. Si mai ales, cum sa remediezi asta.

Programul tau nu este definit clar. Faza de pregatire este una cruciala. Inainte de a incepe un program pentru a ajunge la o silueta de vis, ar trebui sa te intrebi urmatoarele lucruri: ce, de ce si pentru cine? Ce speri sa obtii? De ce faci asta si pentru cine faci asta? Pentru ca planurile pentru o activitate sportiva sau un regim sa functioneze asa cum trebuie, ai nevoie de un plan de actiune foarte clar si adaptat rutinei tale zilnice dar si bugetului.

Un lucru foarte important- asigura-te ca faci asta pentru tine si nu pentru altii. Nu vrei sa te apuci de un lucru pentru ca ceilalti sa fie multumiti.

Nu esti concentrata. Sala de sport nu este un loc in care sa iti faci prieteni, nici in care asculti muzica sau te uiti la televizor. Sau mai rau, sa barfesti. Daca nu te vei concentra asupra activitatii tale, te vei rani si la final te vei confrunta cu un sentiment de insatisfactie. Pentru a profita cat mai bine si cat mai mult de sedintele de sport si de antrenament, trebuie sa ramai cat mai concentrat, sa iti vizualizezi obiectivele si te gandesti cum vei arata cu un corp de vis, sculptat perfect.

Iti lipseste odihna. Lipsa somnului duce la oboseala morala si fizica si iti va afecta cu siguranta sedintele de antrenament. Oboseala poate sa mareasca nivelul de cortizol si poate duce la ingrasare. Iar proastele obiceiuri alimentare si lipsa somnului merg mana in mana. Cand esti obosit, ai tendinta sa faci cele mai proaste alegeri alimentare.

Nu te alimentezi corect. Daca te vei infometa nu vei ajunge niciunde. Ai nevoie de o alimentatie echilibrata care sa contina fructe si legume, cereale, proteine slabe, leguminoase si seminte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *