Un playlist ideal pentru a face sport

playlist

Muzica este indispensabila pentru a ramane motivata, vesela si energica de-a lungul sesiunilor de antrenament. Care este playlist-ul ideal pentru a face sport? Acesta trebuie sa fie un subtil amestec intre o muzica ritmata si una mai « calma », pentru a stimula nivelul de adrenalina la maximum dar si pentru a te bucura de unele momente de relaxare sau de recuperare.

playlist

Iata o propunere de un playlist ideal care se va transforma cu siguranta in cel mai bun aliat al tau pentru cele mai sesiuni de antrenament.

Un playlist pentru a-ti face incalzirea. Pentru a nu-ti brutaliza muschii si pentru a evita ranirea sau clacajele, ai nevoie de incalzire. Trebuie deci sa te incalzesti timp de cinci minute macar pentru a prepara muschii pentru efortul mai intens care va urma. Ai nevoie de o muzica mai antrenanta, nu prea agresiva, nici prea lenta. Aici intra Sia- Elastic Haert, Kiesz-Hideaway, Madonna- Jump sau Saint Motel- My Type.

Un playlist pentru un antrenament cardio. Jogging, ciclism, sporturi in piscina, fitness… in acest caz ai nevoie de o muzica ritmata si antrenanta pentru a insoti un ritm cardiac alert. Poti miza pe Flo Rida- Good Feeling, Calvin Harris- Feel so Close, Major Leezer-Lean On sau Bruno Mars- Uptown Funk.

Un playlist pentru un efort intens. Pentru a nu obosi sau pentru a te simti plina de energie in timpul unui efort mai intens, mai ales la abdomene, ai nevoie de cantece cu un ritm foarte rapid care sa stimuleze adrenalina si care sa te ajute sa te misti pentru a arde caloriile si grasimea mai intens. Te poti baza in acest caz pe Beyonce cu Run the World, Britney Spears- Work Bitch(motivant, nu?), Eric Prydz- Call on me (iti amintesi de videoclip?) sau Icona Pop- I love it.

Un playlist pentru stretching. Iar pentru a –ti reveni putin sau a-ti trage suflul, trebuie neaparat sa te hidratezi si sa faci stretching. Ai nevoie de melodii mai lente pentru ca ritmul cardiac sa revina la normal. Aici intra Lorde cu Royals, Lana del Rey cu Video Games sau Rihanna cu Stay.

Spor la treaba !

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *