Oboseala musculara- cum o poti combate?

View of tired girl after weight lifting

Te simti obosita destul de des? Nu intelegei de unde vine aceasta lipsa de energie? Poate ca este vorba despre o oboseala musculara. La asta te-ai gandit? Iata cum o poti descoperi si cum o poti trata.

View of tired girl after weight lifting

Oboseala poate sa fie de mai multe feluri. Poate sa fie cronica, mentala sau musculara. Aceasta din urma se caracterizeaza prin urmatorul lucru- muschii nu mai reactioneaza la informatiile transmise de catre creier. Din acest motiv apar contractiile musculare sau crampele.

Oboseala musculara este si semnul unei lipse de energie din muschi. Energia este cea care vine din glucoaza si din oxigen, deci o lipsa a acestora va crea probleme, ducand la oboseala musculara. Lipsa celor doi compusi duce la imposibilitatea de a duce la bun sfarsit un efort fizic. Efortul va fi ori prea intens si va duce la marirea aciditatii in celulele musculare sau prea prelungit si va epuiza stocurile de glucoza din celulele musculare.

Exista insa cateva metode care te ajuta sa o combati, unele alimente sau unele minerale in special.

Iata 6 feluri in care poti lupta contra oboselii musculare.

Fierul. Fierul este un mineral esential, de mare ajutor atunci cand vine vorba despre transportul oxigenului in sange. Iar daca faci sport, fierul este foarte important, deoarece o lipsa a acestuia ar putea cauza o scadere considerabila a performantelor. Consuma cat mai multe alimente bogate in fier precum carnea, fructele uscate, crustaceele, cerealele sau varza.

Magneziul. Este de mare ajutor atunci cand vine vorba despre buna functionare a organelor, despre fixarea mineralelor dar si despre contractiile musculare. O carenta in magneziu poate duce deci la oboseala musculara, la o scadere a performantelor si la o recuperare mai lunga.

Maca. Este o planta care se foloseste contra oboselii fizice si morale dar si pentru concentrare.

Masajul. Muschii obositi vor putea sa se regenereze datorita masajului care va relaxa, va detoxifia si va intinde celulele.

Ciorapii compresivi. Sunt cei mai buni atunci cand vine vorba despre drenajul limfatic si oboseala musculara.

Homeopatia. Pentru un masaj foarte eficient ai nevoie de un amestec de uleiuri esentiale. Foloseste rozmarin, lavanda, eucalipt, menta si arnica pentru a destinde muschii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *