Plantele aromatice, alimentele detox care te ajuta sa digerezi mai bine

Cimbru, busuioc, coriandru…. ierburile aromatice sunt cele care parfumeaza de minune pestele, carnea sau legumele. Dar sunt foarte utile si atunci cand vine vorba despre digestie sau despre detox. Se pot consuma mai ales daca esti la regim.

detox

Iar in ceea ce priveste savorile, plantele aromatice sunt cele mai bune. Nu le lipsesc nici atuurile atunci cand vine vorba despre beneficiile lor din domeniul sanatatii.

De ce ar trebui sa integrezi mai des la tine in meniu plantele aromatice?

Ierburile aromatice contin foarte putine calorii. 100 de grame nu contin mai mult de 15- 30 de calorii. Adica nu cantaresc mult atunci cand vine vorba despre balanta energetica. Mai ales atunci cand consumi mai putin de 20 de grame. In plus, te ajuta sa limitezi consumul de sare.

Ierburile aromatice sunt foarte bogate in clorofila. Aceasta substanta antioxidanta este indispensabila atunci cand vine vorba despre a lupta contra efectelor nefaste ale radicalilor liberi. Radicalii liberi care sunt responsabili de aparitia unor boli precum cancerul sau cele cardio-vasculare.

Ierburile aromatice vin cu un plus de vitamina K. Aceasta vitamina este indispensabila atunci cand vine vorba despre coagularea sangelui. In acelasi timp, ajuta calciul sa se fixeze pe oase.

Busuioc, coriandru, patrunjel…. alege plantele aromatice in functie de beenficii.

Cimbrul este o planta aromatica care contine fenol cu cele mai bune proprietati antiseptice. Te ajuta deci sa lupti contra problemelor legate de afectiunile cailor respiratorii cum ar fi tusea sau gripa.

Coriandrul. Antioxidantii din coriandru pot favoriza eliminarea metalelor grele prin urina.

Tibuleta. Este cea care favorizeaza circulatia sanguina. O planta aromatica foarte bogata in vitamina C, carotenoizi si flavonoizi care protejeaza si care intaresc paretii arterelor venoase.

Busuiocul. Este cea mai buna idee atunci cand vine vorba despre problemele legate de sistemul digestiv. Acesta contine acid rozmarinic, un antioxidant foarte puternic.

Rozmarinul. Este o planta de origine mediteraneana foarte bogata in flavonoizi cu cele mai stimulante proprietati pentru a detoxifica ficatul si pentru a relansa buna sa functionare.

Patrunjelul. Aceasta planta aromatica este foarte bogata in clorofila si compusi fenolici care pot combate halena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *